Yhteistyö

Kestävää nostetta matkailuyrityksiin: Etelä Suomi -hanke tekee yhteistyötä muiden hankkeiden ja tahojen kanssa. Tapahtumakalenterista löydät myös yhteistyökumppaneiden tapahtumia. Lue alta lisää yhteistyöstä.

Logo: Euroopan unioni - Euroopan aluekehitysrahasto
Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020
Logo: Uudenmaan liitto / Nylands Forbund
Logo: Varsinais-Suomen Liitto
Logo: Helsinki
Logo: Forum Virium Helsinki
Logo: Enter Espoo
Logo: Turku Business Region

Carbon Neutral Experience - Uudenmaan matkailusektorin matka kohti hiilineutraaliutta

Carbon Neutral Experience -hankkeen logo

Hankkeen toteuttaja: Novago Oy

Hankeaika: 1.8.2021 – 31.7.2023

Rahoitus: Uudenmaan liiton Ukke-rahoitus

Carbon Neutral Experience toteuttaa palveluita ja konkreettisia toimintamalleja, jotka auttavat matkailuyrityksiä kehittämään liiketoimintaansa kestävämmäksi ja vastuullisemmaksi edistäen samalla sekä Suomen että Uudenmaan hiilineutraalisuustavoitteita. Toimenpiteiden myötä yritysten elpyminen koronapandemiasta helpottuu, kun kestävän matkailun kysyntään pystytään vastaamaan ja uudet markkinat avautuvat.

Mukaan ovat sitoutuneet 15 kuntaa: Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Lapinjärvi, Lohja, Porvoo, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula sekä Vantaa. Hanketta rahoittaa Uudenmaan liitto ja toimenpiteitä koordinoi Novago Yrityskehitys Oy.

Hankkeen verkkosivut: https://novago.fi/carbon-neutral-experience/

Lisätietoja
Palvelupäällikkö Janita Juvakka
janita.juvakka@novago.fi
+358 44 430 9079

TJANSSI-hanke edistää ja tukee matkailuyritysten tiedolla johtamista ja ennakointia.

Hankkeen toteuttajat: Business Tampere, Pirkanmaan liitto, Tampereen ammattikorkeakoulu

Hankeaika: 1.11.2021 – 31.8.2023

Rahoitus: Pirkanmaan liiton AKKE-rahoitus

TJANSSI-hanke edistää ja tukee matkailuyritysten tiedolla johtamista ja ennakointia. Yhdessä yritysten kanssa mietitään, mitä ja millaista tietoa ne tarvitsevat ja miten tätä tietoa käytännössä voidaan jalostaa ja käyttää strategiseen suunnitteluun, tiedolla johtamiseen ja tulevaisuuden näkymien tunnistamiseen.

Hankkeen tavoitteena on auttaa yrityksiä varautumaan tuleviin yllättäviin haasteisiin ja mahdollistaa päätöksenteko epävarmoissa ja muuttuvissa olosuhteissa, auttaa yrityksiä tunnistamaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia tulevaisuuden isoista muutoksista (esim. vihreä siirtymä & digitalisaatio), sekä auttaa ymmärtämään ja ennakoimaan asiakaskäyttäytymisen muutosta ja siten vastaamaan paremmin asiakastarpeisiin.

Matkailuyritysten lisäksi ennakoinnin ja tiedolla johtamisen pilottia toteutetaan samanaikaisesti valmistavan teollisuuden yritysten parissa.

Hankkeen verkkosivut: www.ennakoivapirkanmaa.fi

Lisätietoja
Analyytikko Johanna Kirjavainen
johanna.kirjavainen@businesstampere.com
+358 50 300 1373

Kuvat: dspmedia /Visit Espoo ja Marjaana Tasala /Visit Espoo